Menü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim

Asetat Kalem

Filtre
Kategoriler
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
Sıralama
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Sıralama:
Toplam 49 ürün bulunmaktadır.

Kağıt haricindeki yazı yazması daha zor olan metal, plastik veya cam gibi yüzeylere farklı renklerde yazı yazabilmek için kullanılan kalemlere asetat kalemi denmektedir. Bu kalemler hem hobi dünyasında hem de farklı sektörlerde kendine yer bulmakta, kolay yazma veya hızlı silinebilme gibi avantajlı özellikleri sayesinde ofis hayatını kolaylaştırmaktadır. Farklı renk ve özelliklerde asetat kalem çeşitleri için ürünlerimizi hemen şimdi keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Asetat Kalem Özellikleri

Sıradan kalem türlerine göre en büyük farkı CD yüzeyi veya cam gibi kaygan yüzeylere yazı yazmayı sağlaması olan asetat kalemleri, farklı yaşlardan pek çok kullanıcıya hitap edebiliyor. Sıradan kalemlerin mürekkebi suya karşı dayanıklı olmazken ve silinemezken bu kalemler yazı yazma sonrasında hem suya dayanıklılık hem de kolay silinebilme avantajı gösteriyor. Farklı markaların geniş bir renk skalası dahilinde ürettiği asetat kalemi ile deri ve naylon üzerine de yazı yazılabiliyor olması, kalemlerin kalıcı desenler oluşturmak istenen pek çok ticari alanda karşımıza çıkmasını sağlıyor.

Permanent kalemler olarak adlandırılan asetat kalem çeşitlerinin bu adı, kalıcılığından ileri geliyor. Yalnızca lacivert veya siyah değil, gri, turuncu, yeşil veya sarı gibi farklı renklerini görebileceğiniz bu kalemlerle bir PVC yüzeye veya CD üzerine kolaylıkla yazı yazılabiliyor. Hızlıca kuruyan ve mürekkebi sabitlendikten sonra suya, neme dayanıklılık gösteren bu kalemler, kokusuz olması ve kullanıcısını rahatsız etmemesiyle de seviliyor.

Ekonomik fiyat seçeneklerine sahip olan asetat kalemi ile hem okul hem ofis hayatını daha pratik kılmak mümkün. Normal kalemin kullanıldığında direnç gösteremeyeceği yüzeylerde yıllar geçse de silinmeyen yazılar yazabilmek için bu dağılmayan mürekkeplere sahip kalemleri kullanmak çok yönlü fonksiyonellik sağlıyor.

Asetat Kalem Çeşitleri

Kalemleri birbirinden ayırırken marka veya renge göre hareket etmek mümkün. Ancak asetat kalemi uç kalınlığına veya yapısına göre de değerlendirmek gerekmekte. Renk çeşitliliği sayesinde istediğiniz deseni çizmeniz mümkün olurken, farklı uç kalınlıkları sayesinde yine ince ve kalın çizgiler çekebilir, hatta naylon gibi pürüzlü, kaygan yüzeyleri de asetat kalem ile renklendirebilirsiniz.

Asetat kalemi bu renk ve uç kalınlığı çeşitliliği sayesinde sadece ofis ortamında kullanılmaz. Ayrıca bu kalemlerin sanatsal çalışmalarda veya teknik çizimlerde de geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Bu doğrultuda asetat kalemlerini set halinde almak oldukça avantajlı olabilir. Elinizin altında farklı renklerin bulunması, özgün yüzeylere dilediğiniz gibi çizim yapmanızı sağlar ve yaratıcılığınızın önünde hiçbir engel kalmaz. Özgürce çizim yapmak için bu kalemlerin sadece renk çeşitliliğinden değil, tırtıklı ya da delikli yüzeyler üzerine de kolayca çizim yapabilme avantajından faydalanırsınız. 0.3 mm, 0.1 mm gibi farklı uç kalınlıklarına sahip asetat kalemi çeşitlerini ister tekli olarak ister 2’li ve 4’lü setler halinde temin edebilirsiniz.

Asetat kalemi çeşitlerinde oldukça pratik bulunan bir diğer dizayn da çift taraflı kalemler olmaktadır. Bu kalemler tek rengin bir ince bir kalın uçla kullanılmasına ve iki kalemin tek gövdede birleştirilmesine imkan tanır. Gündelik yaşamda işleri pratikleştiren bu tasarım, farklı kalınlıkta kalemleri yanında taşıma ihtiyacı duyanlara da kolaylık sağlamaktadır. 

Asetat Kalemi Nerelerde Kullanılır?

Asetat kalemlerin çeşitleri gibi kullanım alanları da bir hayli geniştir. Farklı asetat kalemi modelleri farklı amaçlarla kullanmak mümkün olurken, okul ve iş yaşamını kolaylaştıran bu kalemlerin gündelik yaşamda yeri büyüktür. Evrakları düzenlemek istediğiniz naylon poşet formundaki dosyalar üzerine yazı yazmanız gerekebilir, bu durumda klasik kalemler yetersiz kalacak ve dosyaya zarar verecektir. Ayrıca bu kaygan ve pürüzlü yüzeylere geleneksel kalemlerle yazı yazdığınızda muhtemelen son derece okunaksız olacak ve düzenleme gerçekleşmeyecektir. Oysa asetat kalemi ile hem hızlı hem kolay hem de okunaklı yazılarla dosyaları düzenlemek mümkün olmakta, bu kalemlerin dilediğiniz rengiyle dosyaları birbirinden ayırmanız sağlanmaktadır.

Yalnızca dosyalar değil, etiket üzerine de yazı yazmada sıkça kullanılan asetat kalemi pazarlama ve ticaret amaçlı da kullanılan bir kırtasiye malzemesidir. Şeffaf dosyalar gibi parlak kuşe kağıtlar üzerine de okunaklı ve temiz yazılar yazılmasını sağlayan bu kalemlerle ürün etiketleri de istenen şekilde düzenlenebilir. Böylece yine düzen gerektiren ve yazının şık durması gereken her yerde asetat kalem avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Çeşitlerine göre farklı amaçlarla kullanabileceğiniz asetat kalem kalın çizgiler çizmek için de idealdir. Bu gibi kalın uçlu ürünleri taşınırken veya mekan düzenlerken kolilerin üzerine içeriğini yazmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca ticaretle uğraşıyor ve şeffaf paket içinde koli gönderiyorsanız da kolinin içeriğini belirterek karışıklıkları önlemek için asetat kalemi seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. İnce uçlu olanları ise daha küçük paketlerde kullanabilir, bu kalemlerle dilerseniz estetik çizimler de yapabilirsiniz. Renk seçeneklerinden faydalanarak pakete veya istediğiniz çizim stiline uygun asetat kalemi ile çalışabilir, uyumlu renklerle şık bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Son zamanların trend fikirlerinden biri olan telefon kılıfı boyama için de asetat kalemi kullanmanız mümkün. Eskiyen veya renklendirmek istediğiniz telefon kılıflarına hem yaratıcılığınızı hem de yeteneklerinizi gösterecek ve sizi yansıtacak desenler çizebilirsiniz. İnce ve kalın uçlu kalemleri bir arada kullanarak çiçek desenlerinden geometrik motiflere kadar pek çok göz alıcı tasarım fikriyle telefon kılıflarınızı çok daha şık bir hale getirebilirsiniz. Telefon kaplarının üzerinde sıkça yaşanan soyulma, çizilme gibi kusurları kamufle etmek için bu kalemlerin sıra dışı renklere sahip olanlarını kesinlikle değerlendirmelisiniz. Neon renklerden simli pigmentlere sahip olanlara kadar pek çok dikkat çekici asetat kalemi çeşidini bir arada kullanabilir, renk kombinleriyle telefonlarınızı daha eğlenceli şekilde kullanabilirsiniz.

Günümüzde yalnızca çocukların değil, yetişkinlerin de çizim ve boyamayla yakından ilgilendiğini görüyoruz. Özellikle mandala çizimi gibi insanı sakinleştiren ve huzur veren hobiler gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bu gibi farklı renklerde ince veya kalın çizgiler oluşturduğunuz çizim çalışmalarınız için de asetat kalem seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz cam gibi farklı yüzeyler üzerine çizim yapabilir, asetat kalemi sayesinde sıradan bir hobiyi özgün sanatsal çalışmalara dönüştürebilirsiniz.

Asetat Kalem Markaları

Hobi amaçlı çizimlerden okul hayatını renklendirmeye, ürün paketlerini organize etmeden ofis dosyalarını düzenlemeye kadar pek çok alanda keyifle kullanabileceğiniz farklı asetat kalemi çeşitleri bulunuyor. Her marka kendi renk paletleriyle ve sık tercih edilen standart uç kalınlıklarıyla, son derece kaliteli kalemler üretiyor. Asetat kalem almak isteyenleri Faber Castell gibi kırtasiye, kalem ve boya dünyasının lider isimleri karşılıyor. Markanın hem yenilikçi ve göz alıcı hem de sık ihtiyaç duyulan klasik renklerden oluşan pek çok tekli veya set asetat kalemi bulunuyor.

Yine bilinen isimlerden Bic de çok amaçlı asetat kalemi çeşitleri sunmaktan geri kalmıyor. Markanın özellikle simli altın ve gümüş renklerini bir araya getirdiği seti kendine her yaştan kullanıcı buluyor. Sizlere de Edding gibi asetat kalemi ile öne çıkan markalar veya Kraf gibi sevilen kalem üreticilerinin uzun ömürlü ve dayanıklı kalemleri arasından dilediğinizi seçmek kalıyor.

Sık Sorulan Sorular

  • Farklı asetat kalem çeşitleri hangi yüzeyler üzerinde kullanılabilir?

Bakır, demir, metal, alüminyum, plastik, cam, seramik gibi geleneksel kalemler ile üzerine yazı yazamadığınız pek çok kaygan üzerinde bu kalemleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  • Kullanılan asetat kalemi zaman içinde siliniyor mu?

Yüzey üzerindeki yazı veya çizim henüz kurumadıysa peçete kullanarak dahi silinmesi mümkün oluyor. Ayrıca ilerleyen zamanlarda kolonya gibi alkol içeren sıvılarla mürekkebi silebilirsiniz. Ancak hızlı kurumasıyla öne çıkan bu kalemlerin kuruduktan sonra su ve neme dayanıklı olduğu biliniyor. Bu sayede dayanıklılık ve kolay düzeltebilme avantajları aynı üründe birleşiyor.

  • Asetat kalemler kumaş üzerine kullanılabilir mi?

Sert yüzeyler için dizayn edilen bu kalemler kumaş üzerinde dağılmakta, istenmeyen şekilde kumaşa bulaşmasını önlemek için sanatsal çalışmalarda kullanılacaksa önlük takılması önerilmektedir.

  • Renkli asetat kalemi uç kalınlığı seçenekleri nelerdir?

Farklı kullanıcılar için geliştirilen 0.3, 0.4, 0.7 veya 1 mm. gibi pek çok farklı uç kalınlığı alternatifi bulunmaktadır.

  • Farklı asetat kalem çeşitleri sanat ve hobi amaçlı çizimlerde kullanılabilir mi?

Satış amaçlı üretilen ve deri ya da porselen üzerine yapılan çizimler için de tamamen keyif amaçlı ve farklı objeler üzerine yapılan çizimler için de güvenle bu kalemleri tercih edebilirsiniz.