Vernik

Uygulandığı her yüzeye koruyucu bir bariyer oluşturan vernik, uygun fiyatlıdır. Oluşturduğu koruyucu bariyer uzun ömürlüdür. Vernik fiyatları, sunulduğu gramaja ve özelliklerine göre değişiklik gösterir. Sayfamızda bulunan vernik çeşitlerinin uygulanması son derece kolaydır. Bu nedenle belirli bir uzmanlık gerektirmez. özellikle sprey vernik, en kolay uygulanabilen vernik çeşididir. Uygulanan her yüzeyi ve objeyi dış faktörlerden koruyan vernikler mükemmel bir estetik görünüm de kazandırır. Özellikle parlak vernik çeşitleri, uygulandığı alanı daha farkedilir duruma getirir. Sayfamızda Artdeco, Liquitex, Winsor & Newton, Tales, Rich, Pebeo ce Cadance gibi ünlü markaların vernik çeşitlerini bulabilirsiniz. Parlak, mat ve yarı mat görünüm kazandıran verniklerin kolay kullanılabilen su bazlı ve sentetik çeşitlerini sayfamızdan inceleyerek değerlendirebilirsiniz. Vernik çeşitlerinden beklenen performansı yakalamak için kaliteli vernik çeşitlerini kullanmak önemlidir. Yapılan çalışmaları ve ortaya çıkarılan eserleri koruyarak değer ve estetik görünüm kazandıran vernik çeşitlerini, bilinen ve kaliteli ürünler sunan markalardan tercih etmek her zaman avantajlıdır. Popüler ve kalitesi onaylanmış markaların uygun vernik fiyatları sayesinde sayfamızdan hesaplı alışveriş yapabilirsiniz. 

Vernik Nedir, Ne Amaçla Kullanılır?

Vernik, kimyasal koruma malzemesidir. Kuru yağ, reçine, tiner ve solventten elde edilen vernik, yüzeyleri korumak ve estetik görünüm kazandırmak amacıyla kullanılır. Verniğin oluşturduğu yeni yüzey, şeffaftır. Vernik ile eşya veya yüzeylere koruyucu bariyer oluştururken parlak, mat ve yarı mat görünüm kazandırmak mümkündür. Bu nedenle vernik fiyatları kolay ulaşılabilir seviyededir. Temelde sentetik, selülozik ve poliüretan olmak üzere 3 çeşit vernik bulunur. Sentetik vernik, kuruması en uzun süren vernik çeşididir. Uygulandığı yüzeye son derece sağlam bir koruma oluşturan sentetik verniğin neme karşı da yüksek bir dayanıklılığı vardır. Daha çok gemi ve tekne gibi su ile temas eden araçlarda kullanılan sentetik vernik, günlük kullanılan metal eşyalarda tiner ile inceltildikten sonra kullanılabilir. Sentetik vernik, yüzeye mükemmel derecede yapışır. Bu nedenle koruyucu bariyeri de çok sağlamdır. Sentetik vernik uygulanan eşyaların, kuruma sürecinde tozdan iyi korunması gerekir. Selülozik vernik, ağaç ve çalı gibi bitkilerin hücrelerinden elde edilen vernik çeşididir. Tinerle inceltildikten sonra kullanılan selülozik vernik, sentetik verniğe göre daha çabuk kurur. Hediyelik eşya ve aksesuarlara koruyucu bariyer oluşturmak için kullanılan selülozik vernik, zaman kazanmak isteyen kişiler için idealdir. Poliüretan vernik ise daha çok profesyonel işçiliklerde kullanılır. Poliüretan verniğin oluşturduğu koruyucu bariyer, mevsim koşullarına karşı bile koruma sağlar. Bunun yanı sıra çarpma ve çizilmelere karşı da korur. Bu nedenle mobilya sektöründe yoğun olarak kullanılır. Parlak ve mat çeşitleri bulunan poliüretan vernik ile tiner ve sertleştirici kullanılabilir. Verniklenen yüzeyler veya eşyalar hem daha kullanışlı hale gelir, hem de daha estetik görünür. Bu nedenle verniği sadece profesyoneller değil, hobi amaçlı çalışmalar yapan amatör kullanıcılar da tercih eder. Sayfamızda bulunan vernik çeşitlerini inceleyerek hesaplı vernik fiyatlarını kaçırmadan ihtiyacınız olanları satın alabilirsiniz.

Yaygın Olarak Kullanılan Vernik Çeşitleri ve Vernik Fiyatları

Temelde sentetik, selülozik ve poliüretan çeşitleri bulunan verniğin geliştirilmiş farklı çeşitleri de mevcuttur. Alkyd verniği, bitümlü vernik, epoksi vernik, alkollü vernik, nitroselüloz vernik, alkid-üretan vernik, akrilik vernik, yağlı vernik, su bazlı vernik ve iki bileşenden oluşan vernik çeşitleri mevcuttur. Alkyd vernik, alkid reçinesinden üretilir. Daha çok iç mekanlarda kullanılan bu vernik çeşidi kalın tabakalıdır. Bitümlü vernik, çeşitli yağlardan ve reçineden elde edilir. Korozyon önleyici özelliği bulunan bu vernik çeşidi ahşap ve metal yüzeylerde kullanılır. Epoksi vernik, suya dayanıklıdır. Son derece iyi sonuçlar veren epoksi vernik yaygın olarak kullanılır. Alkollü vernik, alkolde çözünen doğal reçineden elde edilen vernik çeşididir. Pahalı olan alkollü vernik daha çok müzik aletlerinin dış yüzeyine koruyucu bariyer oluşturmak için kullanılır. Nitroselüloz verniğin ana maddesini selüloz nitrat oluşturur. Yaygın olarak kullanılan vernik türüdür. Alkid-üretan vernik, parke kaplamaları, mobilya ve ahşap enstrümanlarda kullanılır. Akrilik vernik, yağlardan ve organik boyalardan elde edilir. Cam, ahşap ve metal yüzeylerde kullanılabilen bu vernik çeşidi daha çok dekor amaçlı kullanılır. Bitkisel yağlardan elde edilen yağlı vernik resim sanatında kullanılır. Su bazlı vernik, nem, rutubet, aşınma ve UV ışınlarına karşı koruyucu bariyer oluşturan çevre dostu bir vernik çeşididir. Kullanımı çok yaygındır. İki bileşenden oluşan verniklerin kullanılması için uzmanlık becerileri gereklidir. Yüksek maliyetlidir. Sanatsal çalışmalarda ve hobi ürünlerinde kullanılmaya uygun olan vernik çeşitlerini sayfamızda bulabilirsiniz. Verniklerin fiyatları özelliklerine göre farklılık gösterebilir. Kullanacağınız vernikten yüksek verim alabilmek açısından kullanım alanınıza göre seçim yapmanız önemlidir. Sayfamızda yer alan ürünler arasında detaylı inceleme yaparak seçimlerinizi yapabilirsiniz. Avantajlı vernik fiyatlarından faydalanmak için hemen satın alabilirsiniz.

Vernik Nasıl Uygulanır?

Yüzeyleri dış etkenlerden koruyan vernik çeşitlerini uygulamak son derece kolaydır. Vernik her yüzeye farklı şekilde uygulanır. Çünkü yüzey özellikleri birbirinden farklıdır. Örneğin ahşap bir objenin verniklenmesi için öncelikle yüzeyinin zımparalanması gerekir. Pürüzsüz bir yüzey elde ettikten sonra vernik uygulamak daha verimli sonuçlar elde edilmesini sağlar. Yeni boyanmış yüzeylere vernik uygulamak için boyanın kurumasını beklemek yeterlidir. Boya kuruduktan sonra yaklaşık 1 saat içinde vernik uygulanırsa mükemmel sonuç alınabilir. Bazı vernik çeşitleri sprey başlıklı metal ambalajlarda sunulur. Sprey verniğin kullanımı son derece basittir. Uygulamaya geçmeden önce metal kutuyu iyice çalkalamak gerekir. ardından kapağını açarak kullanmak istenilen alana eşit miktarda püskürtmek yeterlidir. Fırça ile uygulanan vernik çeşitleri de kolay kullanılır. Temiz bir fırçanın kıllarının sadece 3’te 1’ini verniğe batırdıktan sonra kutudaki talimatlara göre yüzeye sürebilirsiniz. Vernik fiyatları farklı fiyat aralıklarına sahiptir. Çünkü her verniğin farklı özellikleri vardır. Sayfamızda bulunan vernik çeşitlerini güvenle satın alabilirsiniz. 

Her yüzeyde vernik kullanılabilir mi?

Vernik her yüzeyi korumak için kullanılabilir. Fakat kullanılan verniğin yüzey özelliklerine uygun olması gerekir. Bu nedenle vernik seçimini dikkatli yapmak gerekir.

Tablo gibi boyanmış yüzeylerde vernik kullanılır mı?

Guaj boya, akrilik boya ve yağlı boya kullanılarak yapılan tabloların ve diğer boyalı yüzeylerin ortam koşullarından korunması için uygun vernik çeşitleri kullanılabilir.

Vernik fiyatları pahalı mıdır?

Vernik fiyatları, verniğin özelliklerine göre belirlenir. Özel beceri gerektiren iki bileşenli vernik ile alkid-üretan vernik, diğer vernik çeşitlerine göre pahalıdır. Sayfamızda bulunan ve uygulaması kolay olan vernik çeşitleri uygun fiyatlıdır. 

Vernik hemen kurur mu?

Hobi ve sanatsal amaçlı kullanılan vernik çeşitleri, yüzeye uygulandıktan sonra 6-7 dakika içinde kurur. Farklı sektörlerde kullanılan bazı vernik çeşitlerinin kuruması daha uzun sürer.

Verniklerin kokusu var mı?

Vernik, reçine ve çeşitli kimyasallardan elde edildiği için kokusu bulunur. Fakat su bazlı vernik çeşitlerinin rahatsız edici kokusu yoktur. Bu nedenle su bazlı vernikler yoğun olarak tercih edilir. Sayfamızdan kokusuz su bazlı kaliteli vernik çeşitlerini inceleyebilirsiniz.