Menü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim

Sulu Boya Defteri

Filtre
Kategoriler
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
Sıralama
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Sıralama:
İlgili kategoriye ait ürün bulunmamaktadır.

Suluboya çalışmalarında kullanılan özel üretilmiş kağıtlardan oluşan defterler sulu boya defteri olarak isimlendirilir. Tüm çalışmaların bir arada bulunmasını sağlayan defterler resim yeteneğinin ilk günden son güne kadar nasıl geliştiğini daha iyi takip edebilmeyi sağlar. Tekli suluboya kağıtları olsa bile bunları muhafaza etmek deftere kıyasla biraz daha zordur. Daha sürekli ve sürekli kullanım için defter tercih etmek her zaman daha avantajlı olacaktır. Sıklıkla suluboya resimleri yapan öğrencilerin bu defterlere olan talebi daha fazladır.

Acemiler ve profesyoneller tarafından kullanılan suluboya defteri çeşitleri farklıdır. Özel üretilen kağıtlar farklı boyutlarda tasarlanır. Pratik kullanım sağlayan defterlerde kağıt dokusu klasik resim defterlerinden farklılık gösterir. Kağıtların içerisinde boya emilimini azaltacak maddeler bulunur ve böylece yapılan resim canlılığını korur. Kağıdın su tutma kapasitesi, ağırlığı, dokusu onun ne kadar kaliteli olduğunu ortaya koyacaktır. Kaliteli olan yapraklar boya sonrasında kıvrılma ya da buruşma yapmazlar. Sanatsal çalışmalarda sıklıkla tercih edilen suluboya defteri resim yapmakla yeni tanışan çocuklara uygun çeşitlere de sahiptir. Liflerin eşit dağılmasını sağlayacak şekilde üretilen defterler uzun süreli kullanım için uygundur. Boya sürüldüğünde kağıt üzerinde olduğu gibi kalır ve dağılma yapmaz.

Sulu Boya Defteri Fiyatları

Sanatsal malzemelerin fiyatları içeriklerine ve özelliklerine göre belirlenir. Bu durum suluboya defteri fiyatları için de geçerlidir. Defterin boyutu, yaprak kalitesi, markası, yaprak sayısı fiyatları etkiler. Her bütçeye uygun defter bulmak mümkündür. Çevre dostu olarak üretilen bu resim kağıtları yalnızca suluboya için özel olarak tasarlanmıştır. Kağıdın kendine özgü yapısı boya yapıldığı anda kurumasını sağlar ve sulu boya dağılmadan kalır. Defter yapraklarının kalite standardı ne kadar yüksekse boya tutma gücü de o kadar artacaktır. Bu sayede yapılan resim çalışması kendini daha iyi belli edecektir.

Suluboya defteri alırken fiyat performans ürünü olan parçaları tercih etmek önemlidir. Bu amaçla defter ve benzer malzemelerin alışverişi için güvenilir adresler seçilmelidir. Tekli kağıtlarla kıyaslandığında defter fiyatları biraz daha yüksek aralığa sahiptir. Ancak internet mağazasına özel yapılan indirimler sayesinde maliyet tahmin edilenden daha düşük olabilir. En iyi defteri en uygun fiyatlardan satın almak özellikle öğrenciler için oldukça önemlidir. Bunu sağlamak adına birden fazla defter markası incelenerek birbiriyle karşılaştırılmalı, en uyun olan tercih edilmelidir. Hangi özelliklerde bir defter alınacağına önceden karar vermek gerekir.

Sulu Boya Defteri Çeşitleri

Orta, kalın, ince gibi farklı doku tiplerine sahip olan suluboya defteri çeşitleri değişen ebatlara sahiptir. Resim tekniklerini en iyi şekilde gösteren bu defterler yapılan tüm çalışmaların bir arada olmasını sağlar. Eskiz defteri olarak da tarif edilen bu defter pastel, mürekkep, karakalem, ya da guaj boya çalışmaları için de kullanılabilir. Çok yönlü olması sayesinde resim yapmayı seven herkes tarafından ilgi görür. Kağıt kalitesinin yüksek olması yapılan tüm resimlerin kalıcı hale gelmesini sağlar. Doğru materyaller kullanıldığı takdirde kusursuz sonuçlar alınabilir. Suluboya çalışmalarında kullanılan kağıdın gramajı ekstra öneme sahiptir. Boya yapmaya yeni başlayan kişiler için çalışmalarını düşük gramajlı ürünlerden yana tercih edebilirler.

Profesyonel kullanım için suluboya defteri alınacağında her bir kağıt ortalama 300 gram ağırlığında olmalıdır. Gramajının çok düşük olmasından dolayı fotokopi kağıdı benzeri ince kağıtların sulu boya çalışmalarında kullanılması oldukça zordur. Gramaj haricinde defterlerin baskı ve doku kalitesine de dikkat etmek gerekir. Boya sürüldükten sonra kağıt fırça izlerini belli etmemeli, yapısı bozulmamalı ve ıslak kalmayıp hemen kuruyabilmelidir. İlk denemelerini yapan kişiler A4 kağıt boyutunda olan ve 20 yapraklı defterler tercih edebilirler. Acemiler manzara resimleri ya da küçük detaylara sahip olan resimler yapabilirler. Özellikle doğru gramaj tercih edildiğinde hayal edilen resmi kağıda aktarmak daha kolay olacaktır. Doğru malzeme ve doğru uygulama ile mükemmel eserlere imza atılabilir.

Sulu boya Defteri Boyutları Nelerdir?

Günlük kullanım için suluboya defteri alınacağında ağırlığının 200 gramdan az olmaması gerekir. Kağıt ebatları 76*56, 50*65 ve 24*32 gibi farklı seçeneklere sahiptir. En uygun defter boyutu hangisi diye bakıldığında yapılacak resim türlerine göre karar verilebilir. Örneğin sürekli manzara resimleri yapmaktan hoşlanan kişiler tercihlerini daha yatay ve dikdörtgen olan defterlerden yana yapabilirler. Her biri birinci sınıf kalitede olan kağıtlar resimlerin daha net görünmesini destekler. Beyaz zemin üzerinde kullanılan farklı renkler resmin kalitesini artırır.

Suluboya defteri için boyuta karar verirken resmin kullanım amacını da dikkate almak gerekir. Eğer duvarı süsleyecek büyük ebatlarda bir tablo yapılmak isteniyorsa A3, A5 ya da A4 dışında kalan kağıt boyutları tercih edilebilir. Daha büyük boyutlarda olan kağıtlar özel isme sahiptir ve standart kağıt ebatlarından ayrılırlar. Boyutu ne olursa olsun tüm kağıtların fonksiyonel ve dayanıklı olması önemlidir. Okul, sanat ya da profesyonel kullanım amacına göre suluboya defteri özellikleri ve boyutlarına en uygun şekilde karar verilebilir. Seçilen defterin özelliklerine göre fiyatlar da değişecektir.