Mdf

MDF, hem dekorasyonda hem de hobi amacıyla sıklıkla kullanılır. Bu malzemenin üretimi oldukça kolaydır. Kullanım alanı geniş olan bu ürün, dayanıklı olması sayesinde tercih edilir. Ürünün kolayca deformasyona neden olmaması kullanım alanının çeşitlenmesine katkı sağlar. Bu ürünün kalınlığı ve büyüklüğü değişiklik gösterir. Kullanım amacınız doğrultusunda sayfamızdan seçim yapabilir, beğendiğiniz ürünlere uygun fiyat seçenekleri ile sahip olabilirsiniz.

MDF Açılımı Nedir?

MDF (Medium Density Fiberboard) kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Yoğunluğun orta olduğu lif levha anlamında kullanılır. Ayna çerçevesi, tablo arkası ve çekmece kenarı gibi birçok yerde tercih edilir.

MDF Nerelerde Kullanılır?

Bu ürünün kullanım alanları oldukça çeşitlidir. Özellikle dekoratif amaçlarla tercih edilmesi iç mekanın benzersiz bir atmosfere bürünmesini sağlar. Aynı zamanda mobilya malzemesi olarak da kullanılır. Birçok alanda kullanıma uygun olması, düzen oluşturmak amacıyla da tercih edilmesini sağlar. Eğitim döneminde ise bu ürünler ile çeşitli yapılar inşa edilmesi istenir. Özellikle kaliteli ve dayanıklı bir zemin oluşturmak istendiğinde bu ürünler tercih edilir. Bu işlevsel ürünlerin kullanıldığı alanda boya ve kaplama malzemeleri kullanılabilir. Bu sayede görünüm daha estetik hale getirilir.

MDF Avantajları Nelerdir?

MDF (Medium Density Fiberboard), ekonomik bir tercihtir. Bu doğrultuda kullanımı oldukça yaygındır. Özellikle kullanımının ve işlenmesinin kolay olması her türlü amaç doğrultusunda tercih edilmesini sağlar. Üzerine boyama ve baskı gibi süslemeler kolayca yapılabilir. Yüzeyin temiz ve pürüzsüz olması işlerinizi kusursuz ve kolay hale getirir. Bu doğrultuda masif ahşaba kıyasla daha yaygın kullanılır.

MDF Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Bu işlevsel ürünlerin fiyatları belirlenirken kalınlık ve büyüklük önemlidir. Bu ürün kalınlaştıkça fiyatları da artış gösterir. İnce yapıdaki ve daha az set sayısından oluşan ürün seçenekleri ekonomik fiyat segmentinde yer alır.

MDF Nasıl Üretilir?

Bu ürünler büyük oranda odundan oluşur. Ağaçların karıştırılarak elde edildiği odunlara, yoğun buhar verilir. Ardından odun parçaları liflerine ayrılır ve yapıştırıcı ile karıştırılır. Kullanıma hazır hale gelen malzeme, kurutmak için ayrılır. Kurutma işleminin ardından presleme yapılır. Yapılan işlemler ürünün sertleşmesini ve istenilen yapıda olmasını sağlar. Bir süre bekletilen ve pürüzsüz hale getirilen bu ürün, kullanıma hazır hale getirilir.